Fotoreportage voor opa en oma in de kas

50 jaar getrouwd


Je zal maar bijna 50 jaar getrouwd zijn, en geen foto van je nageslacht boven de bank hebben hangen. Als je dan eigenlijk verder alles al hebt, dan weet je als kind al dat een foto van 'allemaal bij elkaar' zeker in de smaak zal vallen. 
Maar midden in de winter is het lastig een fotolocatie te vinden die én licht genoeg is, én een grote groep kwijt kan. 


Kas 


Gelukkig is daar dan zoon Kees met een eigen Anthurium kwekerij in het Westland; een grote bloemenkas die perfect is voor het maken van lichte en kleurrijke foto's. Ook als het buiten helemaal niet zulk lekker weer is.

 

Lekker lachen


Het lijkt simpel, maar om 15 personen allemaal gezellig de camera in te laten kijken is nog best een opgave. Er is altijd wel iemand die zijn of haar ogen dicht heeft, de andere kant op kijkt, haar haar even los schudt, of zijn bloes even recht trekt.
En ondanks dat ik zelf graag lach; ik ben geen moppentapper.
Ik houd van mensen op de foto vangen hoe ze echt zijn, en niet omdat ze moeten lachen om een flauwe grap van mij. Gelukkig komt dit eigenlijk altijd wel goed.
Een foto waarop iedereen spontaan de lens in kijkt is dan perfect voor boven de bank van opa en oma. Maar stiekem vind ik de foto's waarop ik vergeten wordt, en/of er onderling echt plezier wordt gemaakt ook wel erg leuk... :-)

IMG_1311jpg
IMG_1078jpg
IMG_1157jpgIMG_1231jpg
IMG_1126jpg
IMG_1352jpg
IMG_1134jpg